veterinär - zoobutik

Allt för husdjurens välbefinnande

Allt för husdjurens välbefinnande

Alla djurälskare vill förstås att deras husdjur ska må så bra som möjligt. Men även om man sköter om sitt djur på bästa sätt behövs det ibland veterinärvård. Då vill man gärna komma till en veterinärklinik med hög kompetens för att vara säker på att djuret får den bästa behandlingen. För hundar och katter är det bra att regelbundet få vaccinationer mot olika sjukdomar. Samtidigt som vaccinationen görs brukar veterinären göra en enkel undersökning för att se att djuret verkar må fint. Som ägare kan man också passa på att ställa frågor om det är något man funderar över.

 

Veterinärfoder kan göra stor skillnad vid olika sjukdomar

För att ett husdjur ska kunna ha en bra tillvaro och förhoppningsvis få ett långt liv behöver man se till att det får ett näringsrikt foder anpassat för just den sortens djur. Vid vissa sjukdomar kan det behövas ett specialanpassat foder, till exempel om djuret har njur- eller leverpåverkan eller om det lider av allergi. Sådana specialfoder får bara säljas i vissa butiker som har samarbete med veterinärklinik eller som hör till en sådan klinik. Den som exempelvis har besökt en veterinär i Barkarby och fått ett veterinärfoder rekommenderat kan besöka Vinsta Zoo som har veterinärfoder i sin butik. 

 

 

Mer än bara hund- och kattmat

I välsorterade zoobutiker kan man förutom foder hitta det mesta som behövs för kattens eller hundens välbefinnande. Aktiveringsleksaker som stimulerar djurets naturliga beteenden, regn- och värmetäcken för frusna hundar eller mysiga fällar och bäddar. I vissa zoobutiker finns det också personal som kan hjälpa till med exempelvis kloklippning. I såväl zoobutiker som på veterinärkliniker brukar det finnas en våg lättillgängligt så att man enkelt kan väga sin hund. Det är bra för hundar vars vikt behöver hållas koll på, men som är för stora för att lyftas på ett enkelt sätt.