veterinär

Att köpa katt hos en veterinär i Kallhäll

Att köpa katt hos en veterinär i Kallhäll

Det är lätt att tro att det bara är att åka och hämta en katt när man bestämt sig. Men det kan vara en bra idé att sätta sig ner och gå igenom allt det innebär att vara kattägare. Ett sådant köp är ofta ett mångårigt åtagande och inget som bör tas för lätt på. Så hur fungerar det att köpa katt och vad behöver man veta?

 

Att bli med katt

Att skaffa ett husdjur kommer med massor av ansvar. Det är trots allt en liten individ som litar på att matte och husse tar väl hand om den. För det första så är det viktigt att man inte hämtar sin kattunge innan den blivit 12 veckor gammal. Den behöver den första tiden tillsammans med sin mamma. 

Sin första vaccination ska den ha när den är 8 veckor gammal. Nästa ska ske vid ca 12 veckor. Vaccinationen ska även följas upp ett flertal gånger, så det gäller att läsa på och ha koll. En annan sak som veterinären kan hjälpa till med är ID-märkning, vilket är viktigt om pälsklingen skulle komma på villovägar.

 

 

Försäkring

Vill man försäkra sin katt finns det flera olika företag att välja mellan. En försäkring kan vara bra att ha om katten blir sjuk eller råkar ut för en olycka. Allt går givetvis inte in under försäkringen, så det är viktigt att man läser om vad som ingår.

Har man köpt katten hos en seriös uppfödare så har de gjort en besiktning av djuret under dess första veckor. Rent ekonomiskt kan det vara bra att känna till eventuella sjukdomar. Dessa kommer kanske att orsaka problem i framtiden. Vissa sjukdomar kan göra att försäkringen inte gäller om katten exempelvis måste opereras eller behöver annan vård. En veterinär kan du hitta i de flesta orter, som till exempel denna veterinär i Kallhäll.