djuraffär

Dags att skaffa hamster? besök en djuraffär som har allt den behöver

Dags att skaffa hamster? besök en djuraffär som har allt den behöver

En hamster är ett gulligt litet djur som kan vara ett trevligt sällskap i hemmet. Hamstern är relativt lätt att sköta och kan därför vara ett bra ”nybörjardjur”, det är dock inte det allra bästa alternativet för familjer med små barn efter som de kan bitas. Har man bestämt sig för att skaffa en hamster är det bra att se till att utrusta hemmet med det den behöver för att ge den ett trevligt välkomnande.

Grundläggande ting som en hamster behöver 

Det finns vissa saker en hamster behöver för att må bra, det mest grundläggande som man bör införskaffa inför att hamstern ska anlända är en bur som är stor nog, en matskål, en vattenflaska, ett hamsterhjul i bra storlek, leksaker, ett sandbad, en våg, mat, strö, ett hamsterhus och en kloklippare. Några saker som inte är grundläggande men som kan vara bra att ha är en motionsboll, gnagleksaker, en resebur och en bredtandad kam.

Trots att en hamster spenderar största delen av dygnet i en bur så är den fortfarande i behov av mycket motion. Därför är det viktigt att den har tillgång till ett hamsterhjul i sin bur. De äter både vegetabilier och kött samt lever i genomsnitt 2-3 år.

Välj mellan guldhamster och dvärghamster

När det är dags att välja vilken typ av hamster man ska köpa är det bra att bestämma om man vill ha en eller flera. Det är nämligen så att en guldhamster gärna lever ensam och dvärghamstern är ett socialt djur som lever i grupp. Det finns en sorts guldhamster (Mesocricetus auratus) och fyra olika sorters dvärghamstrar (rysk vintervit/sibirisk, Campbells, Roborowskis och kinesisk). 

Allt för hamstern 

Hos Arken Zoo på Kungsholmen i Stockholm hittar man hamstermat, hamsterburar, hamstergodis, hamsterleksaker samt övriga tillbehör till hamstern. Har man inte möjlighet att besöka den fysiska butiken så har de även en webbshop med brett sortiment som man hittar på https://www.xn--djuraffrstockholm-wqb.se/.