Kattpensionat

Det blir vandring, men katten då?

Det blir vandring, men katten då?

Du och dina kompisar har äntligen bestämt er för att gå längs Caminon i  Spanien. Ni har planerat och längtat länge. Det kommer att bli ett fantastiskt äventyr, alla är upprymda och glada. Du också, ändå är det något som skaver. I  vanliga fall brukar det inte vara några problem. Om du ska åka iväg på semester någon vecka har du alltid nån väninna som glatt ställer upp som kattvakt. Men nu, nu ska ju alla dina väninnor resa tillsammans med dig. Och din kompis Minou, den helsvarta lilla kattungen som du tog hand om för fem år sedan, är din ögonsten. Vad ska hända med henne?

 

Minou ska ha det bra medan du vandrar

Resan närmar sig och du kollar runt, finns det kattpensionat i Stockholm? Jodå, det finns, t ex på den här länken: https://kattochhund.com/. En stor börda faller från dina axlar, du kan nu tryggt lämna din lilla ögonsten Minou på ett kattpensionat. Plötsligt blir resan och planerandet så mycket roligare. Ingen oro, katten kan lämnas i trygga händer. Ett katthotell ska ju uppfylla Jordbruksverkets och EUs regler. Ett pensionat för katter ska vara ganska småskaligt, så att man ser till varje individs särskilda behov. Katterna ska inte blandas på grund av smittorisk, men har man flera katter från samma familj får de bo tillsammans.

 

 

Svit eller standardrum?

Nu kan du andas ut. Du har sett att det finns lösningar för din katt, att hon kommer att tas väl omhand. Nu handlar det mest om din katts vistelse på kattpensionatet. Ska hon ha en svit? Med utegård? Eller ett standardrum. Foder ingår självklart, antingen blött eller torrt, kattsand eller strö också. Din katt ska ha tillgång till leksaker, klösbräda, utrymmen att gömma sig i och där hon kan sova. Men viktigast är att hon är i trygga händer.