fårskinn

Inred med fårskinn

Inred med fårskinn

Fårskinn har länge använts flitigt inom inredning, men kanske är det ändå först på senare år som det rejäla uppsvinget har kommit och trendfaktorn fullkomligen skjutit i höjden. De lurviga skinnen dyker titt som tätt upp i bloggar, inredningsmagasin och fixa hemma-program med käcka programledare. Och egentligen är det väl inte så konstigt att det blivit populärt att slänga ett fårskinn på golvet som matta eller hänga dem över hårda köksstolar – skinnen är både mjuka, värmande och riktigt snygga. Dessutom är fårskinn ett 100% naturligt material, och investerar man i skinn av hög kvalitet kan man ha glädje av dem under många år framöver. Vill du ha fårskinn av bästa standard ska du kika efter svenska, naturgarvade och ekologiska skinn.

 

Ett mångsidigt material

Fårskinn har fördelen att vara ett material med många användningsområden. Förutom i inredning, kan skinnen också användas till kläder och skor, tofflor, leksaker och accessoarer. Många tycker också om att använda fårskinn i barnvagnen under de kalla vintermånaderna, för att skapa en varm och mysig sovplats åt de allra minsta. Är man inte sugen på ett skinn i femtio nyanser av grått, finns det flera andra naturliga kulörer att välja mellan. Svarta, beige, bruna och gräddvita skinn är också populära och finns hos de flesta återförsäljare. 

 

 

Glöm inte att kolla upp ursprunget

Fårskinn går att hitta lite överallt idag och såväl lågprisvaruhus som möbeljättar och små gårdsbutiker säljer dem. Vill man vara säker på att man köper ett skinn av bra kvalitet och som kommer från schyssta förhållanden, är det bäst att kika hos någon lokal leverantör med egen gård och egna djur. Undvik skinn som importerats från fjärran länder, och satsa allra helst på ekologiska och så naturliga produkter som möjligt. Sverige kryllar av fårfarmer i både norr och söder, och via en snabb sökning på nätet hittar du enkelt din närmaste.