Kattsand

Kattsand för din katts bästa

Kattsand för din katts bästa

Ska du skaffa en katt och går och planerar vad som behöver köpas in? Det är bra att vara förberedd och redan ha allt hemma när katten kommer. När du kommer hem med katten är det bra att direkt visa den var kattlådan är. En bra Kattsand i lådan gör det enklare att få katten rumsren.

Utöver kattsand och kattlåda behöver man även skaffa hem bra mat. Är det en kattunge behöver man mat för just kattungar. Leksaker är bra att ha hemma, även godis om man vill ge den det någon gång. En annan sak är mycket kärlek att dela med sig av till sin fyrbenta vän.

Katter är fantastiska djur, otroligt smarta och självgående. Trivs de i hemmet och med dig får du en vän för livet. Ge katten den bästa tänkbara start i ditt hem. Utöver allt du behöver köpa hem måste du även ha tid och tålamod för att få din nya vän att trivas.

 

Olika typer av kattsand 

Märken av kattsand varierar på den svenska marknaden. Det finns bland annat de med kristaller. Detta är ganska populärt. Det är även dammfritt och man behöver oftast inte ta bort urin särskilt ofta, utan det räcker med att ta bort avföringen. 

Det finns även “Klumpe”. Denna sanden är väldigt populär. Den är trivsam både för katten och för de som sköter lådan. När katten gör sina behov bildar avföringen en klump som man enkelt tar bort utan att behöva slänga alldeles för mycket. Även denna är helt dammfri.

Det finns även träpellets som är ett mer miljöanpassat material. Till skillnad från Klumpe så klumpar inte denna ihop sig. Istället smular det ihop sig och lägger sig längst ned i lådan. Vilken av dessa ni vill använda är både upp till er, men framförallt katten som alltid har sista ordet.