Kattpensionat

När man behöver kattpassning.

När man behöver kattpassning.

Även om katter är enkla djur som klarar sig själva i många timmar och som kan gå på toaletten inomhus, till skillnad mot hundar, så inträffar det tillfällen då man behöver lämna in katten på ett kattpensionat som kan passa den fyrbenta familjemedlemmen. Det kan vara om man ska åka på semester och man inte kan ta med sig katten, om man ska bli inlagd på sjukhus för en operation eller om man ska flytta och tillfälligt hamnar mellan boenden. Eller någon annan liknande situation.

 

Vad en katt behöver.

Katter är flockdjur och mycket sällskapliga och även om de klarar att vara ensamma långa stunder så trivs de bäst när de får vara i sällskap av människor eller andra katter eller djur. På ett kattpensionat har katten frekvent passning av någon som ser till att den mår bra och har allt den behöver i form av vatten, mat, ren katt-toalett och sällskap. Många katter trivs så bra på kattpensionat att de knappt vill följa med ägaren hem, när det är dags. Och det är väl det högsta betyget man kan få som kattpensionat.

 

 

Hur det går till.

Kattpensionat i Stockholm, och på andra orter, som till exempel https://kattochhund.com/ har stränga förhållningsregler som måste följas för att man ska få bedriva verksamhet, så man kan känna sig mycket trygg att lämna sin katt där. Reglerna gäller hur många kvadratmeter som en katt behöver i sin bur, motion och sällskap, mat och vatten, med mera. När man lämnar sin katt på kattpensionat så kan det vara bra att ha med till exempel en filt eller katt-säng så att katten känner igen någon doft hemifrån och på så sätt känner sig trygg. Man kan ta med maten som katten normalt äter, så brukar deras magar må bäst. Kanske tar man även med en leksak för ökad hemkänsla.