Hundbur

Säker bilfärd med billiga hundburar

image

Att säkerhet i bil är en prioritet för alla är förhoppningsvis en självklarhet idag. Människor ska, beroende på ålder, sitta i säkra barnstolar, fastspända på kuddar eller med enbart säkerhetsbälte. En vettig regel som räddar liv varje dag. Numer finns regler även för din hund och hur den får transporteras.

En hund ska inte vara lös i bilen under några omständigheter. Även en liten krock eller annan typ av olycka kan döda hunden eller skada den allvarligt. Det slutar inte heller där. De g-krafter som släpps lösa vid en krock är inget att leka med. Åker din hund in i ditt säte kan även du dö av smällen.

 

Hur ska hunden färdas säkert?

Det finns tre alternativ som är acceptabla. Hunden kan ha en säkerhetssele som fästs i ett speciellt säkerhetsbälte. Bagageutrymmet kan ha ett metallgaller.Det enda riktigt säkra alternativet är ändå en speciellt anpassad hundbur.

En hundbur är tillverkad i metall och fästs med remmar och monteras mot baksätet. Burens lucka kan låsas och har en extra öppning på andra sidan. Denna kan användas om bakluckan på bilen av någon anledning skulle vara blockerad. Buren ska inte vara trång men inte heller för stor.

 

 

Komfort och säkerhet med hundbur

Den som reser med hund i bilen ska tänka på att det blir tråkigt och trångt för hunden. Det ska vara lite trångt så hunden inte far runt i buren vid en krock. Det är viktigt att göra regelbundna stopp vid längre resor även om du tycker dig ha bråttom. Låt vovven dricka och kissa.

Tänk på att billiga hundburar också ska vara av god kvalitet och krocktestade. En filt på burgolvet gör färden trevligare och hunden vänjer sig snart och gör det bekvämt för sig. En hundbur av god kvalitet som monterats korrekt räddar liv och gör bilfärder säkrare och roligare för alla inblandade.